Friday, November 4, 2011

preggy...13 weeks

salam..
ah.. rindunyer nak ber blog..ging.. selepas 5 bulan kahwin.. ade aje crite nak citer.. 
sekarang excited ngn baby.. wow.. sekarang dah hamil 3 bulan.. masih awal lagi untuk berbicara tentang baby boy or baby girl.. 


cume last week aku turun darah.. mujur lah x kuar semua.. hanya sehari ja dok dalam wad.. and then buleh tido kat rumah .. and rest se-rest nyer.. sekarang hampir tiada lagi darah cume jangan wat kija berat ja... and stress lau tak.. akan ade la setompok darah muda kecoklatan...

ni pun dapat online pasal hubby dok sibuk kat kitchen ... ade wifi free and then aku leh la manfaat sepenuhnye beronline.. cuma badan penat sikit sebab sekarang ni waktu aku dok beradu di kamar sepi ku... ngn hubby tapi demi tanggungjawab as a patrao.. kenelah berkorban untuk melancarkan operation esok.. lega dapat meluahkan kemaafan yg bukan sengaja aku terhadap abg lan dlm fb td.. walau x seikhlas mungkin sedikit sebanyak aku dapat melegakan perassan aku selama ini..

okla, nak tgk ape hubby dok wat kat atas.. bunyi bising kat kitchen... nak pi check sat...and ajak dia balik coz dah pukul 3 pagi ni..mata dah mengantuk and badan penat.. rase nak terkucil lagi...aduhai.. hubby jom balik ...

wasalam

Tuesday, August 9, 2011

Salam Lebaran..

assalamualaikum..
lama btul x update blog..
sibuk dah skrg ni .. pas tendered resign @G*****G G**F C*****E ni, rase aman sikit.. dapat lari dari headache oustanding yg berpanjangan n tak berkesudahan .. ape pun aku akan berhijrah semula ke P****G.

harapan ku semoga akan beroleh kebahagiaan & ketenangan yang ku cari..
hari ni abg cuti so, boleh la dia tolong bersihkan rumah baru yang bakal kami duduki nanti.. semoga Allah permudahkan segala urusan kami.... aku kan terus berusaha menyemarakan istana impian mahligai indah penuh ngan warna warni kehidupan.. doaku agar aku dapat melalui dugaan & ujian ini ..

hari hari terakhir ku kat KL ni, asyik berbuka pose ngn ana.. heheh hari nando pastu johnny pastu ayam penyet.. hehhe makin gedebab la kot aku ni.. tp aku x nak naik berat lagi dah cukup ngn maintain yg sekarang ni..

program sebelum g penang, berbuka pose ngn teman opis tp seme x nak gtau kat ner... confusion sikit aku nih.. pas tu ngn ana esoknye kt ayam penyet kat WW.. ermm.. last ngn family paksu... yg selama ni aku dok menumpang dari zaman solo lagi.. sekarang ni aku dah kawen and kene la berdikari kan kan abg kan.. lagi pun abg dah mula mempersoalkan pasal stay kat rumah paksu and sampai bila lagi nak tinggal ngn paksu walau dah kawen..

so pikir punye pikir.. ni la keputusan yg patut aku buat.. lagi pun aku berjauhan ngn abg .. dan mungkin x berkesudahan andai aku dok KL & abg dok PNG.

orait.. mase berlalu tik tok tik tok...
lagi 3 hari ja aku dapat dok KL & aku harap dapat jumpe afiq denen sebelum g penang ni.. nanti abg mai 11 hb tghr and berbuka pose kat rumah poksu and bermalam n bersahur kat rumah uda.. n jumpe apit main ngn apit.. yahoo..

apit cayang che ngoh .. mmuuahh dalam perancangan nak ade baby ni.. kene la berkorban demi cinta ini.. akan ku teruskan langkah melalui liku liku berduri ..

sekian
wasalam

Thursday, July 14, 2011

My Sacriife...

hi.. morning,,
today come work without any feel to support the company .. why ? becoz im already tendered my resignation..and the last day i saugust 8th , just to follow my hubby going back to Penang the place whereby we are met.. how sweet it is? anyhow , i need to forgo sumthing to get sumthing.. and it was a called for sacrife// i know that there are the thing that i need to do it..  it is also my plan to get back here.. and now i got it... i wish that i will strongly though to face all the things when i be there..

dear hubby, thanks a lot for supporting me..
wishing our marriage will be long lasting forever and ever.. and it was working time.. just finishing here by the

wish my dream come true..
i baby ....

yours truly lorve,
ayang

Monday, June 20, 2011

Mission Accomplish~..~02 - 09 June 2011

salam..
wow.. selamat diijab kabulkan.. gambar ?? i pun tertunggu tunggu jugak nak tgk nie.. lepas je majlis terus ja clear make kasi clear x tahan nak tahan berat bulu mata palsu tu.. x rela u.. ngn kecomotan lagi.. rasenye aku le pengantin yg comot.. ehe he ade ke? tu selepas sanding la.. mase sanding u lagi cun kot.. mesti le... lau x x de la abg i x lepas memandang i .. u... tp i lagi ler malu malu kucing..

erms.. yg x best nye abg terus balik lepas sanding tu.. p spital kota bharu tgk pak teh patah tangan .. n komplikasi masuk icu.. cian jugak.. ape nak wat kan..

ok ler, sambung kat nie dulu... kay... nak temankan member bukak pose.. aku x pose lagi.. banyak hari lagi nak ganti woi..

Thursday, March 31, 2011

document ... cards ......& ..........try baju..

salam..

serasenye dalam 2 bulan 2 hari lagi ni.. dapat x aku turunkan berat yg berkilo killo ni.. aduhai.. semakin masa yg menghimpit ni.. aku kan terus berusaha agar dapat pakai baju pengantin nanti.. InsyaAllah..

kerja pulak semakin bertambah tambah , harap harap dapat la settle sebelum naik pelamin.. then lepas tu bertimbun balik.. aduss la..

sekarang ni tgh nak setelkan dokumen & kad kahwin & hiv test dalam bulan 4 ni sebelum balik try baju.. harap abg leh wat dalam bulan 4 ni jugak.. nanti aku nak pegi kat klinik yg boleh wat terus test hiv tu..

erm.. mase dah abes nak mengomen panjang panjang ape yg aku nak buat kan.. tp sungguh 2 bulan cam sekejap je masa berlalu ..

ok ler
tata titi tutu .. c u again

Wednesday, March 9, 2011

Wedding Preparation : -

salam...
just come back to work and release tension with fullfill the posting the blog.. anyway, still tired with the things happens but i really like it. hopefully it will become true and sweet moments to us.

erms.. ahad bru balik KL selepas membeli belah barang - barang persiapan untuk perkahwinan. alhamdunillah walau ade yang berhabisan dengan barang barang hantaran namun masih dalam kawalan. dalam erti kata lain , tidak membazir sangat untuk persiapan perkahwinan kali ni.

nak amik gambar tp semuanya macam x sempat je na buat. 03.03.11 balik penang untuk beli barang barang hantaran kat QM dan juga dah siap beli cincin kahwin. tp yg best dapat jugak merasa |Habib walau la x mahal sgt mencecah ribuan namun itu sudah cukup bg aku la.. then pegi mydin kat bukit jambul.. kt situ pun dah abis bnyak gak la.. semuanya untuk hantaran .. beli sejadah , telekung, alquran, rehal, kain pelikat, frame gambar , jam, baju , yg best tu abg dah siap beli kain untuk orang pennaggah dah, puye la banyak  sampai 72 helai untuk kain mengelap bg org penanggah. tp kalau kat kelantan kite panggil jong kako.. eh!!! betul ke tak aku pun x pasti sgt la...

by the way , balik dah dekat pukul 11 lebih, mandi n terus tido x ingat .. sebelum tu aku dok try dah pakai cinicin... erm.. amik feel jap.. x le nanti mase nak sarung cincin x le nampak sangat overacting kan?? abg plak bawak balik laptop aku.. erm.. jangan dia dok wat virus dah le..

04.03.11
esoknye , pegi amik gambar kat studio untuk daftar kahwin le.. pastu aku request untuk amik gambar berdua ngn abg dalam studio mujur gak dia sporting, tp aku blanje la.. coz aku taw dia dah bnyak dah abes untuk keperluan kahwin ni.. mujur la kau seorg yg understanding ... cehh.. angkat diri la plak..

lepas amik gambar terus bertolak ke seberang prai, amik duit asb and beli barang kat sendayu tinggi and cosway. brg cosway untuk  ma n abah la, beli blood pressure.. dapat ler satu kupon.. erm.. punye la mahal nak dapat kupon tu.. :) tp x pe untuk parent la.. x pe kan.. then masuk SCM beli kasut , wallet n tali pinggang. aku lak dok usha beg, tp x berkenan la..:((

then pg ATUZ wedding house, erms.. kat sini la aku beli barang barang hiasan untuk hantaran.. mahal la wei.. tp berbaloi la coz aku share ngn abg and berhabis la jugak dalam ratus ratus RM...abes beli barang dah dekat pukul 7 lebih dah.. sampaikan haus pun tak terase.. n terus bertolak balik kupang, rumah kampung abg. sampai pun kat pukul 8 lebih dah..

aduss la.. tanah lecak dah.. bersalu tebal kat sandal ku.. angkat kaki nak jalan pun dah terase berat..lagi la bertambah berat aku ni.. :)) tp semua family dia cakap aku dah makin kurus sikit dah.. satu perubahan yg baik kan.. iye la kang x muat baju plak.. x kan nak pakai baju kurung biase je.. mana aci.. :((

then , abg pun wat kuar semua brg terkejut gak mak ngn ayah dia tgk tp dia wat selambe aje. aku plak yg maku malu.. iye la .. x kan nak cuti bnyak kali hanya untuk beli barang sikit sikit.. baik beli sekaligus and kurang la nak bercuti tu.. tp yg terasenya fulus la.. banyak la gak abes.. x pe berkorban ape saje... kan ... lagi pun hanya sekali je dalam hidup.. erm.. itulah yg aku harapkan agar perhubungan ni akan terus kekal hingga ke akhir hayat selagi dikandung nyawa...happy ever after..

then , aku try la wat kain alas pas ngn reben yg beli kat ATUZ td ngn gam gun.. menjadi weh.. lawa pown lawa.. abg puji ... bestnyer itu le kot aku buat kat rumah abg coz aku memang x de seni dalam bab bab macam ni.. nak nak kalau seni kraftangan and melukis.. x de citerase langsung.. erms.. then mak ajak makan sekali ngn dia. ayah dah makan mee beli mase kat pasar malam, kenyang katenye.. kat meja makan tu aku dok sembang ngn mak cam biase tp abg plak menyakat aku ngn x kawen lagi tp dah panggil mak.. weieieieiei geram sungguh aku tgk.. kecik je rasenye .. sampai la jugak kaki aku nak sepak manje kaki dia.. tp sat je. mujur mak cakap x pe la dah tunang and nak kawen pun dah.. dia senggih ja tgk aku.. sabar sabar sabar la.. wahai hati..

then , masuk tido dalam bilik , mengantuk weh.. seharian berjalan kaki sakit jalan terkincit kincit.. then esoknye nak bertolak ke kelantan dah.. nak bincang pasal penetapan tarikh kawen.. so ikut ja planning mak.. 02.06.11 nikah n terus sanding then 09.06.11 bertandang kat rumah abg.. erms.. seminggu gak la tu.. nak menunggu eieiei .. lambatnyer.. harap harap x de la benda benda x baik berlaku dalam mase tu kan.. Permudah kan lah segala urusan ku ini Ya Allah...

06.03.11 - ballik klantan dah..
bertolak dalam pukul 8.45 pagi then sampai dalam pukul 1 ptg.. jem gak jalan mase nak balik td. then sampai rumah aku dah terbau ma masak nasi ayam.. my feveret daa. tp x leh nak makan pulun sgt koz dalam kawalan nak diet lagi nih.. :)

pas makan , dok bincang bincang pasal tarikh n mende mende yg patut, aku ajak abg pg kat kedai pelamin kat ketereh sebelah pejabat pos.. aduh la... coz dia murah ja.. dalam rm750 tp aku nyer baju x muat da.a..
then abg ajak balik coz dah lambat , lagipun nak singgah rumah pak teh dia d tanah merah.. erm.. abg suruh aku ajak ma g tgk kat kedai lain plak.. ok la.. tp aku pesan kat dia jgn gtaw family dia pasal try baju td.. malu la wehh!!!!!!

lepas je abg balik, aku ajak ma n abah pg tgk kat wida house wedding.. mintak deposit dulu bru leh try baju.. erms cekik darah tul.. apala bukannya luak pun kalau kau try baju ja.. kan.. tp tgk saiz pun cam dah tau dah, x muat nyer.. aku rase aku dah masam kelat dah.. putus harapan pun ade.. lastly ma ajak pg tgk kedai yg dekat melor.. erm.. aku tgk gambar ade je org pakai bju besar aku pun nak try la.. kat rieta bridal.. ok la.. berkenan la jugak koz dah ade warna untuk tema kahwin so aku amik ja.. bayar deposit rm 200.00 and then bincang le sikit sikit ape yg ade ape yg x de.. so buleh la tau mana yg nak prepare ape yg x perlu prepare..

lastly balik rumah ngn semagat sikit coz dah jumpe baju kawen n akad nikah sekali..
tema : marron tau..

ok la. dah panjang berjela pown.. dah nak abes waktu rehat dah and org pun dah masuk opis and aku kene la post kan entri ni.. erm.. ok lah sampai jumpe lagi.. sekarang ni aku kene teruskan diet, cari korset ler..and cari tudung ariani warna  putih.. untuk akad nikah n sanding nanti..

tata titi tutu
miss you like crazy


Saturday, February 26, 2011

3month1week3days

salam..
3m1w3d..
aduh la.. harap harap masih x terlambat untuk mencari pelamin dalam masa yang terdekat ni. serasenye ramai gak yg kawen bln june ni, almaklumlah cuti skolah. ramaila yg dtg menjemput n mengundang nye.. yea tak? harap stil available untuk B n H kay..


next week nak p cari dah brg brg hantaran sikit sikit. harap harap dalam lingkungan bajet aku no. kalau dak, semput aku nak pulun ot plak. erm.. aku dah plan ngn B, nak nikah 3 ni. tp bersanding 10 kat ketereh n 11 kat baling. tp cam lama jer jarak n masa n waktu yg memisahkan kita kan?? dah la cuti terhad n balik dr cuti of course mesti meja dah bertimbun. harap harap ade la yg wat time aku x de. lau x , terpaksala aku balik memalam buta lagi. ehh.. iye ke? x de la.. saja ja nak suspen.

 erm.. nanti abah balik dr rumah apit, harus g amik brg NCR dah. 
sesambil surf internet:- jumpe la ayat ayat ....


MAHA Suci Allah yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasang-pasangan, sama ada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau dari diri mereka ataupun apa yang mereka tidak mengetahuinya. (Yasin: 36)
Di dalam syariat Islam, hidup berpasang-pasangan itu terbentuk melalui pernikahan atau perkahwinan.
Perkahwinan adalah perkongsian hidup antara suami isteri dengan ikatan pernikahan. Nikah itu pula ialah suatu akad (ijab dan kabul) bagi menyatukan lelaki dan perempuan dalam satu ikatan untuk mengharuskan dengan menghalalkan pergaulan dan persetubuhan menurut syarat-syarat yang ditentukan oleh syarak.
Pernikahan atau perkahwinan merupakan salah satu sunnah Rasulullah SAW, sebagaimana hadis Baginda maksudnya: “Daripada Aisyah R.a ia berkata : Telah bersabda Rasulullah SAW : Perkahwinan itu adalah sunnahku, sesiapa yang tidak suka mengikut sunnahku maka bukanlah dia dari golongan umatku”. (riwayat Al-Imam Ibnu Maajah)

erm.. harap harap aku dapat menjadi isteri yg solehah... amin..
kay la .. nak surf lagi tp cam banyak kija la pulak yg menanti di alam realiti ni.. sambung next post okay..
cu again.





Sunday, February 13, 2011

11 & 12 Feb 2011

salam..
bincang soal nak kawen bulan june ni ngn B.
banyak gak la jugak benda menda nak setel kan.. ngn kija lagi , nak cuti lagi, nak pilih ape ape yg patut lg la..foning kpala den..

ape la yang aku dok merapu meraban ni ...

macam mana nak stat erk..
  1. gambar 4 keping(2 pihak)
  2. sijil nikah ma n abah (2 pihak)
  3. isi borang NCR dalam bulan April ni.. 
  4. complete kan supporting docs.
sesambil tu : mcm yg aku dah wat list la...so B ikut ja stakat ni..

by the way, progress still x de lagi just waits for B inform his family first and let the times counting..

just ended by this time..



Sunday, February 6, 2011

Preparation:

salam.. 

erm.. lagi 4 bulan 2 hari
ape yg harus ku buat dalam persediaan utk  kahwin june nanti.
  •  myself 
yg pasti aku dah wat facial weekly routine dah.. diet of course.. lah kene start serta merta.. esok aku nak ganti posa abes sebelum wedding day.. harap harap leh turun ngn duromine nih.. anyway.. dicipline kene ade la.. lau x.. tinggal asap aje la angan angan ku ini.. chaiyook semoga berjaya. skrg BMI = opps rahsia lagi ..okay..
  • documentation
    •  ni la yg aku x berape expert nih.. nanti nak mintak uda jadi writer aku sat.. ok loe kot.. nanti aku upah la apit cokelat ko .. he he 
  • kenduri + pelamin + hantaran
    •  ni kene bincang ngn si B dulu k. ( target = march 2011)
  • gift
    • coklat 
    • sweet
    • bunga telur (wajib)
  • honeymoon
    • pulau tioman
    • pulau perhentian 
    • langkawi

ok la no.. selagi B dak wat kptsan aku x leh nak mgade mgade sgt.skrg ni B demam n batuk 2x. so kesihatan kene jaga dulu. kan dah cakap kat B, keje kuat sgt. almaklumlah big boss kene la wat preparation.. esok ni x tahu lah bleh advance kan x ROD aku nih.. iyelah nak bincang ngn B pasal WD.

apepun aku mengharap agar Allah permudahkan lah segala urusan ku .. Amin.


bye.. tata titi tutu

Sunday, January 30, 2011

Semoga dipermudahkan segala urusan ku .. Amin

Salam
ermm br dapat berblog.. lama la jugak x berblog.. x der masa + x de mase cri charger laptop.. lastly dapat gak la .. abes rm 180.00 cost of new charger...
but that not the thing i wanna share..


just the things that im wanna be someone..




In The End

alhamdunillah...
  •  Stage 1:Couple ( 03.01.2008)
  • Stage 2: Engagement will be the end of the way..( 09.10.2010 )
  • Stage 3: Getting married ( 09.06.2011)
    • excited + nervous mode: - 
    • Set the date : June 2011
    • Theme : Maroon.
    • preparation : 
      • Documents:
        •  ----
      • wedding preparation:
        •  ----
      • honeymoon :
        • ----

Just have a short chit chat wif lovely hubby in the future in FB. We are only decide for the theme and the date. hopefully that his mother will be agree with our decision to get married in this June 2011. 

YA Allah, Permudahkanlah Segala Urusan Hamba Mu.
Amin.. Amin Ya RAbbal Alamin.










Sunday, January 2, 2011

selamat tahun baru 2011

salam.. ai dah dekat 2 bln x update blog.. pas enggage hari tu.

ermm skrg bz sesangat ngan kija, balik lambat n x sempat nak beli cri yg sepatutnye cr dalam tahun 2010. ermm ape dia x dgr la? mana leh habaq raghsia la..:P





















pertunangan 09.10.10

see you all 
mmuahh