Saturday, February 26, 2011

3month1week3days

salam..
3m1w3d..
aduh la.. harap harap masih x terlambat untuk mencari pelamin dalam masa yang terdekat ni. serasenye ramai gak yg kawen bln june ni, almaklumlah cuti skolah. ramaila yg dtg menjemput n mengundang nye.. yea tak? harap stil available untuk B n H kay..


next week nak p cari dah brg brg hantaran sikit sikit. harap harap dalam lingkungan bajet aku no. kalau dak, semput aku nak pulun ot plak. erm.. aku dah plan ngn B, nak nikah 3 ni. tp bersanding 10 kat ketereh n 11 kat baling. tp cam lama jer jarak n masa n waktu yg memisahkan kita kan?? dah la cuti terhad n balik dr cuti of course mesti meja dah bertimbun. harap harap ade la yg wat time aku x de. lau x , terpaksala aku balik memalam buta lagi. ehh.. iye ke? x de la.. saja ja nak suspen.

 erm.. nanti abah balik dr rumah apit, harus g amik brg NCR dah. 
sesambil surf internet:- jumpe la ayat ayat ....


MAHA Suci Allah yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasang-pasangan, sama ada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau dari diri mereka ataupun apa yang mereka tidak mengetahuinya. (Yasin: 36)
Di dalam syariat Islam, hidup berpasang-pasangan itu terbentuk melalui pernikahan atau perkahwinan.
Perkahwinan adalah perkongsian hidup antara suami isteri dengan ikatan pernikahan. Nikah itu pula ialah suatu akad (ijab dan kabul) bagi menyatukan lelaki dan perempuan dalam satu ikatan untuk mengharuskan dengan menghalalkan pergaulan dan persetubuhan menurut syarat-syarat yang ditentukan oleh syarak.
Pernikahan atau perkahwinan merupakan salah satu sunnah Rasulullah SAW, sebagaimana hadis Baginda maksudnya: “Daripada Aisyah R.a ia berkata : Telah bersabda Rasulullah SAW : Perkahwinan itu adalah sunnahku, sesiapa yang tidak suka mengikut sunnahku maka bukanlah dia dari golongan umatku”. (riwayat Al-Imam Ibnu Maajah)

erm.. harap harap aku dapat menjadi isteri yg solehah... amin..
kay la .. nak surf lagi tp cam banyak kija la pulak yg menanti di alam realiti ni.. sambung next post okay..
cu again.





Sunday, February 13, 2011

11 & 12 Feb 2011

salam..
bincang soal nak kawen bulan june ni ngn B.
banyak gak la jugak benda menda nak setel kan.. ngn kija lagi , nak cuti lagi, nak pilih ape ape yg patut lg la..foning kpala den..

ape la yang aku dok merapu meraban ni ...

macam mana nak stat erk..
  1. gambar 4 keping(2 pihak)
  2. sijil nikah ma n abah (2 pihak)
  3. isi borang NCR dalam bulan April ni.. 
  4. complete kan supporting docs.
sesambil tu : mcm yg aku dah wat list la...so B ikut ja stakat ni..

by the way, progress still x de lagi just waits for B inform his family first and let the times counting..

just ended by this time..



Sunday, February 6, 2011

Preparation:

salam.. 

erm.. lagi 4 bulan 2 hari
ape yg harus ku buat dalam persediaan utk  kahwin june nanti.
  •  myself 
yg pasti aku dah wat facial weekly routine dah.. diet of course.. lah kene start serta merta.. esok aku nak ganti posa abes sebelum wedding day.. harap harap leh turun ngn duromine nih.. anyway.. dicipline kene ade la.. lau x.. tinggal asap aje la angan angan ku ini.. chaiyook semoga berjaya. skrg BMI = opps rahsia lagi ..okay..
  • documentation
    •  ni la yg aku x berape expert nih.. nanti nak mintak uda jadi writer aku sat.. ok loe kot.. nanti aku upah la apit cokelat ko .. he he 
  • kenduri + pelamin + hantaran
    •  ni kene bincang ngn si B dulu k. ( target = march 2011)
  • gift
    • coklat 
    • sweet
    • bunga telur (wajib)
  • honeymoon
    • pulau tioman
    • pulau perhentian 
    • langkawi

ok la no.. selagi B dak wat kptsan aku x leh nak mgade mgade sgt.skrg ni B demam n batuk 2x. so kesihatan kene jaga dulu. kan dah cakap kat B, keje kuat sgt. almaklumlah big boss kene la wat preparation.. esok ni x tahu lah bleh advance kan x ROD aku nih.. iyelah nak bincang ngn B pasal WD.

apepun aku mengharap agar Allah permudahkan lah segala urusan ku .. Amin.


bye.. tata titi tutu