Wednesday, October 28, 2009

Aku & My Video

Salam sekali lagi ... ketemu lagi diruangan blog aku dan sesuatu..

kali ni aku nak post yg memaparkan video klip aku mase kat penang, and then leh la aku delete dalam hp aku plak, dah nak memory full daa... tu la banyak sangat nak amik video nyer, by the way penat pindah rumah pun dah leh tahan kaki aku yg cramp ni, almaklumlah dok bersila atas lantai, abes seme brg dah pindah ketereh, so bersilah la aku yang tak berapa nak bersila ni...

sebelum aku terlupa nak add the hottest video kat sini meh aku describe dulu apa yg ada kat video yug pertama ni...

  • Me & Dominic Irman Fitri

video

Alkisahnye time ni seme dok relax tgk tv, aku , Janie n Pamie dok lepak kat depan tv sambil tgk tv cita hindustan mase tu, Uda plak kat dalam bilik dok tido.. Maksu n paksu n Quyyim n Irsyad dok tgk Astro dalam bilik... aku pun amik la kesempatan ni main ngn Fitri coz time ni, fitri dah kene hantar balik ngan Amy, Mama Fitri le.. Cun woi.. tp dah cerai ngan adik Maksu, Nizam....

so, ni aje la satu satunyer video yg ader dalam hp aku untuk aku tgk time aku sangat kat fitri, baru baru ni plak maksu cakap tgn fitri dah patah coz main main... entahler... besar budak ni nanti, aku rase encem yg manja gitu, coz dia memang puteh la aku cakap, cam Amy. ... apepun Fitri, kak Alya syg Fitri tau..


  • Me & Nando's Meeting

video


Alkisah yang video ni plak, 1St meeting kat luar, disamping nak sambut birthday Yusry & Phoy Cheng.. pasangan dua sejoli kata Fakhrie... makan time dulu bru meeting time... time ni Abg bru naik Assisstant potrao.. eksyen la sikit dia... ni ja yg aku ader untuk meeting kali ni... banyak amik tp coz memory full jugak ler terpaksa aku hapus sama sekali... ingat ingat lupa je time nih... ape yer aku nak story kat sini eh... ermm Abg dok jauh kalau nak tgk, almaklumlah bru naik , so kene la tunjuk how committed nye dia towards the meeting right? aku pun mase ni lom ader ape ape lagi pon ngn dia, saja la nak show kat readers kat sini.. erm ader ker? jangan segan kalau nak comment kay, aku just tulis ape yg terlintas di fikiran aje, almaklumlah sekarang ni dah pindah rumah n tak tau nak wat aper.. so blogging aje la the best untuk aku.. aku rase post kalini cam panjang sikit, tp tak pa la demi untuk aku sendiri.. any way aku nak sambung story aku yg kat video ni...

ermm,, time ni aku rapat ngn sorg mamat ni, coz kiteorg dh grad ader qualification, so banyak la jugak share opinion n anything, smpaikan leh jadi gossip plak.. opps, jangan mare yer.. lupe dah nama wife dia, yg aku ingat kija kat kolej KDU, tmpt study Gajen dulu, anak kesygn Miss Anne. so, aku pun dok la sebelah dia, coz aku yg datang paling lewat.. mase tuh aku dok Sungai Nibong lagi..pun x beli PHK 517 lg, tak silap aku datang ngan Gajen la kot, lupe dah... Dia yg drive.. hanya selingan sikit ja video ni.,.. kay enjoy your movie kay...


  • Me & Nando's BBQ ( Part 1 & Part 2)

video


video


Alkisahnye, BBQ kat Seagate... seme amik port .. aku bawak perut ja, coz seme dah siap... he heh.... he eh gelak lagi, gelak jahat plak ha ha ha .....tp part ni yg paling best coz aku macam reporter plak... sungguh aku tak sanggup kalau jd reporter btul btul.. jumpe org lagi.. question lagi.. waduh2x pening kok nak mikirin... ayat sapa lah aku amik ni kan? kwnak kwank kwank... see you for the nest post ya..

time to sleep n n solat and also nak g kol abg jap, dia dah balik kija ke blom?...windu arr nak jumpe ni... dah dekat 1/2 thn x jumpe .. saratnyer menanggung rindu yang....korang tambah le sendiri kay...

kay, chow chin chow

Masih Mencari yang pasti

salam ...hello semua... apa khabar?
hari ni pindah rumah kat ketereh, btul2x jalan masuk kat caltex.. ingat td nak amik gambar tp tak tau la macam mana, nak letak blog, n also pun ingat nak pinjam kamera uda jer nanti.. nak bluetooth takut tak da format la plak,...tp atas dia la nak kasi pinjam ka x, lantak la... aku leh guna sources yg ader  kay, x payah nak susah.. tp ader dwet aku nak usha gak yg second hand tp yg still leh guna lgi la... x pon pinjam yg abg nyer.. tau la aku nak mgayat dia.. tak abis abis nak mgayat .. kang dia mgayat aku plak.. sapa susah..? aku jugak kena jd pak turut dia.. anyway bukan tu yg aku nak story kat sini kali ni.. aku nak publish yg video punyer, dalam 1 post aje.. sebut pasal post.. tringat aku kat post... he heh eh .. :)) korang jangan tanya aku yerk...mungkin next post ya..

.. semalam kol abby... ape la yg dia pikir pasal aku yer...? aku ni dah lah jobless... tp aku akan ikut anything yang aku pikir elok wat aku, abg n everybody... just sekarang ni aku ingat nak berjinak ngan biz disamping mencari pekerjaan tetap.. apa yg aku plan seme x der kan? apa nak buat? mungkin gak ngan mulut n atie aku ni Allah dah balas siap kat dunia.. mintak mintak.. aku ditempatkan dalam golongan yg beramal soleh.. cheh.. sebenarnye masih banyak lagi yg aku nak blajar.. tp banyak lagi yg perlu aku pelajari ... lagipun kan Nabi Muhammad S.A.W yg menyuruh kita menuntut ilmu sampai ke liang lahad..

aku harap aku dapat membantu aku sendiri and bantu aku punyer family gak.. n dapat mencari pekerjaan yg sesuai ngn aku nih.. aku percaya setiap org dilahirkan punya rezeki memasing.. memang la ma ngn abah x bising pasai aku x dapat kija lagi , mungkin gakk pasai aku  ni bru lepas excident kot.. tp tu yg setahun sudah... mungkin gak dosa dosa aku selama ini... Ya Allah ampunkan lah saegala dosa dosa ku dan dosa dosa orang tua ku, jua dosa dosa org yg aku pernah wat salah n jua dosa dosa yg menyayangi diri ini ...

sebut pasal dosa nih, aku nak pi solat dulu... kot terbabas plak... Astagfirullah ul azim,...

see you on next  post..
tata titi tutu 

Sunday, October 25, 2009

aku ... dan ... sesape aje ...

salam hari ini... apa khabar yer? aku sihat je... tgh diet tp makan banyak je... Ma wat sambal udang la sambal sotong la... td kol abang, dia pun dok makan nasi... n nak p basuh keta.... still kat kampung , kupang...


Aku harap akan this love motto that i will always love you abang... miss you so much... hope that you will do the same too...


aku still stay kat kampung gak meneruskan hidup kat sini dulu... apa la aku ni yer macam x der perancangan aje.. tapi macam mana harus aku mulakan ... semuanya aku wat serba x jadi mugkin juga sebab aku ni seorang yang suka wat keja separuh jalan... kenala aku ubah sedikit pemikiran aku kali ini... apepun aku harap with the blog yg sekarang aku tgh usahakan akan menjana pendapatan aku sekarang ni , dan semuanya bermain difikiran aku akan usahakan..

tadi Ma cakap sesuatu yg menguriskan perasaan.. bukan aku yg sengaja namun hati ini seakan terasa dengan isi pati yg Ma sampaikan... tp biarlah mungkin ma nak aku paham yg kehidupan ini bukan semudah yg dikatakan terlalu banyak onak duri yg kene tempuhi... wahai hati bersabarlah... dan bertawakallah dengan setiap ujian dan dugaan yg sedang ditempuhi dan bakal dilalui... percayalah yg setiap manusia itu sudah ditentukan akan nasibnya... jodoh, mati , rezeki dan sebagainya.. tp aku pun kenalah usaha ... x leh la nak mengharapkan sesuatu yg tak pasti tanpa usaha yg bukan sedikit ... aku bukanlah nak jadi kaya atau popular.. cukup untuk diri ini dicintai dan menyintai... apakah abang mampu mempertahankan cintanya hanya untuk aku..setiakah dia ? walau dalam apa jua keadaan sekalipun.., miskinnya aku, cacatnya aku.. hodohnya aku... gemuknya aku?...apakah aku jua akan begitu?.. setianya aku terhadap dia.. semoga dia menerima aku seadanya aku ini.. tp aku tetap akan berubah untuk memastikan aku tak menyusahkan org lain.. itu lah ayat yg ma cakap td,, seakan pisau yg meghiris hati tp betul juga ckp ma kan? mungkin aku juga akan perlukan setiap butir bicara yang pastinya menyentuh perassan... dikalbu? barulah aku nak sedar diri...ermm... apalah yang aku mengarut kat sini yer?.. sekarang zaman dah maju... dunia sudah berubah... banyak cara yg boleh aku wat.. mungkin ini langkah yg pertama aku kene atasi dulu..

for the 1st step...blaja dulu..




video


ini kenangan aku mase BBQ kat seagate dulu... we are very close... enjoy the video ya...

Thursday, October 22, 2009

Aku dan ..... My Blog...

Salam sejahtera wat aku sendiri and everybody that i love most , especially my beloved family and dont forget to my beloved h u b b y..... alya's.... skang ni dia kat Sedim, Kedah.... dok mandi kat air terjun Sedim... takut gak aku dengar dia nak p sana....harap semua selamat ajer...n jangan ingat asyik nak seronok ajer kan?

Sekarang ni aku tengah belajar :
  • cara cara buat blog
  • cara nak wat html
  • publish kat post @ internet
  • nak upload gambar yang comey gak ler...
so, dalam ketestian ini aku nak upload gambar gambar aku ngn sesape ajer yang aku rase best ...





video

so, kita enjoy dulu ngn dominic irman fitri ni dulu yer...

Tuesday, October 20, 2009

still in the progress....






Abang....

Mungkin hanya Tuhan
Yang tahu segalanya
Apa yang ku inginkan
Di saat-saat ini

Kau tak 'kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya


Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Kau tak 'kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya


Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Kaulah segalanya untuk ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang




Monday, October 19, 2009

aku ....dan .... castle of lurve

Salam sejahtera... wat semua..

aku dah create 1 blog untuk castle of lurve... just now .. nampak senang nak go through tp agak susah jugak andai kalau buta I.T. ni bukan senang jugak le kalau nak wat the attractive blog to all the bloggers.. kan..by the way aku dah inform ana.. just sekarang ni ... how to create the most attractive and the sources to attach at the post.. by the way.. i just started the things with the huda punye hantaran dulu.. bg aku itu the 1st step to step in the circle of the blog... he he ... nak tau tak ape dia pic yg aku dah attach kat col?... jeng jeng jeng...




sekarang ni aku cuma dalam testing nak
  • letak gambar yg attractive
  • gambar yg senang nak manage
  • background for the blog
  • superhit untuk bloggers review semua the post
  • etc...
please guide me...






Sunday, October 18, 2009

Berserdahanalah dalam sesuatu perkara



Bersederhana Itu Kekayaan Yang Nyata

"Mereka yang bersifat kesederhanaan dalam semua hal tidak akan menjadi miskin..."

Jika perlu MARAH, marahlah..tetapi usah terlupa dengan perkataan SABAR .

Jika perlu MENANGIS, menangislah. .tetapi usah terlupa dengan perkataan TENANG .

Jika perlu PATUH, patuhlah..tetapi jangan sampai hilang KEMERDEKAAN .

Jika mahu MISKIN, miskinlah.. tetapi jangan terlalu miskin, nanti mudah menjadi KUFUR .

Jika mahu KAYA, kayalah.. tetapi jangan terlalu kaya sampai terlupa perkataan SEDEKAH .

Jika mahu menjadi WARAK, lakukanlah ibadah sebanyak-banyaknya tetapi jangan terlupa keperluan DUNIA .

Kalau mahu sebuah KERETA MEWAH, belilah.. selagi mampu dan menepati keperluan SEMASA .

Kalau mahu 2 BUAH RUMAH, belilah.. asalkan jangan sampai tak tahu perkataan PUAS .

Kalau mahu MENIMBUN HARTA, bekerja-keraslah. . asalkan jangan sampai terlupa BERIBADAH .

Kalau mahu BERHIBUR, berhiburlah. . asal tidak sakan dan MENYALAHI SYARIAT .

Kalau mahu memPERKATAKAN HAL ORANG, berkatalah.. asalkan jangan sampai MENGUMPAT .

Kalau mahu CEMBURU dengan kejayaan orang, cemburulah.. asalkan anda pun BERUSAHA KUAT sepertinya .

Hidup sederhana akan memastikan anda tidak akan miskin selama-lamanya. .

Bersederhanalah...dalam segala hal adalah titik kejayaan dalam semua perkara..



Sunday, October 11, 2009

aku dan jus diet mate 5

salam...

Aku dah try produk jus diet mate 5, tp cam sekejap ader sekejap x ade.. macam biskut plak erkk..skrg ni ader kat rumah besut , jerteh... ader la planning nak wat bisnes but by through online jer.. bleh ke tak yer? ermm perlukan modal sikit and ilmu pengetahuan how to make a money since aku dah quit dr edsb... bukan aper.. gaji yg banyak just x der epf n socso... kalau ler jadik apa ape kat aku otw balik kija ke @ otw p kija ker? sapa susah? aku jugak yg tanggung diri sendiri... kan?

so skrg ni nak concentrate on the bisnes ja.. harap harap menjadik.. but how tue, kena la dapatkan petunjuk dari Allah dulu kan..aku pun nak biasekan diri wat accounting ni ngn pakcik syukri .. ape pun aku still otw on my bisnes gak.. and any others info nak apply job kat online je la .. kat laiin x pasti la plak..


... about my hubby, dia nak datang this nov katenye la.. so, sempat le kalau aku nak kuruskan badan ngn jus diet mate nih... x pon leh stabilkan aku punye bisnes.. uda dah setuju nak jadi aku punye sleeping partner.. at least leh la save on the capital tuh.. kan.. tp dia x nak la plak share ngn mek na.. x pe, aku tgk condition dulu macam mana nak wat.. and then bru aku decide.. ..


just for now, aku nak focus on my bisnes... and my job.. hopefully i will success in this line..

chaiyyokk


Sunday, October 4, 2009

aku dan sesuatu..


assalamualaikum...

ermm...lame tul x tulis blog erk... serase macam kekok lak... nak tulis ape yer? skrg ni apa yg bermain di fikiran ku yer? aku ingat still nak cari kija yang sesuai ngn jiwa aku skrg nie... tp apa ya?

aku rindukan suasana di penang.. agaknyer bila kan berulang kembali .... ?